Uutislistaukseen

Reippain tuulahduksin - ajatuksia helluntaille

On siis syytä toivoa, että Pyhä Henki saisi reippain mielin tuulahdella kaikkialla siellä, missä olemme. Kutsukaamme siis ihmisiä Sanan äärelle!

Pilvilinnut taivaalla

pilvilinnut taivaalla

Reippain tuulahduksin

Kun minulta kysytään rakkainta raamatunkohtaa, vastaan - Pienoisevankeliumi - Joh 3:16.

Suljen silmäni, näen muistikuvan rippileiriltäni, vuosikymmenten takaa.

Näen meren ja rannan kivet, kuulen veden liplatuksen, tunnen auringon lämmön ja tuulen henkäyksen. Istun isoseni kanssa rantakivillä suorittamassa ulkoläksyjä. Kilpaa lokkien kanssa latelin ulkoa tuttua rukousta, käskyjä ja jopa Raamatun sisällysluetteloita rom-ko-gal-ef-fil….

ja lopuksi se kaikkein lyhyin, mutta ei kuitenkaan vähäisin! – Siitä jo siellä leirillä opetettiin, että vaikka et mitään muuta leiristä muistaisi, niin muista tämä:

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Joh. 3:16  

Suljen silmäni uudelleen, näen muistikuvan muutamaa vuotta myöhemmin.

Seisomme Afrikan auringon alla, pienessä maasaikylässä lantamajan vierellä. Meitä on siinä kymmenisen nuorta. Kylän päälliköt neuvottelevat, että saammeko jäädä heidän luokseen yöksi vai odottaako meitä öinen pimeys villieläinten kanssa. Hieman pelottaa ja laulelemme Simojokea:

Niin kuin linnunpoikaa, joka kurkkii pesästään, meitäkin nyt tuuli kutsuu lentämään. Siivet saimme Jumalalta, siivet sydämen, lentää saamme valoon, lentää vapauteen.   

.. Irti päästä, olet vapaa elämään, vapaa palvelemaan Jumalaa.”

Se hetki oli kuin Pyhän Hengen tuulahdus – luottamusta, lohdutusta ja uskoa tulevaan. Emme olleet yksin, vaan Isä oli kanssamme.

Sunnuntaina vietämme Pyhän Hengen juhlaa, helluntaita. Se on iloinen ja tärkeä juhlapäivä. Pyhä Henki on meidän suuri lahjamme, sillä Kristus on läsnä kirkossamme ja meidän kanssamme juuri Pyhän Hengen kautta. Hengen kautta me myös uskomme.

On siis syytä toivoa, että Pyhä Henki saisi reippain mielin tuulahdella kaikkialla siellä, missä olemme. Kutsukaamme siis ihmisiä Sanan äärelle!

Kun uskomme, Isä kantaa ja hoitaa meitä yhdessä Pyhän Hengen kanssa ja johtaa meidät kerran perille taivaan kotiin. Ihan niin kuin Pienoisevankeliumissakin sanotaan!

Marjo Koski-Vähälä

diakonissa-seurakuntasihteeri

Lumijoen seurakunta

16.5.2024 19.58