Rippijuhlat

Rippikoulun käyminen on tärkeä elämänvaihe, jota kannattaa juhlia.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatiomessuun. Messu alkaa konfirmoitavien ristikulkueella ja huipentuu konfirmaation toimittamiseen. Konfirmaatiossa myös kummit ovat tärkeässä osassa, sillä he osallistuvat kummilapsensa siunaamiseen.

Konfirmaation jälkeen on tapana viettää rippijuhlaa kodissa.  Juhlan järjestämisessä on hyvä kuunnella nuoren toivomuksia niin tarjoilun kuin ohjelmankin suhteen.

> Rippikoulu Lumijoen seurakunnassa

Kirkon kuvapankki / Sanna Krook

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen