Virastopäivystystä ei nyt toistaiseksi ole

Mutta puhelimitse ja sähköpostitse olemme kuitenkin tavoitettavissa ja sitä kautta voimme sopia asioita, hoitaa ajanvarauksia, tehdä haudanhoitosopimuksia ja sopia myös tapaamisaikoja!

Joten soita rohkeasti missä tahansa asiassa!

Viraston puhelin 044 7750 600, lumijoen.seurakunta@evl.fi

Kirkkoherran puhelin 044 3161 434, erja.oikarinen@evl.fi

diakonissan puhelin 045 638 1973, marjo.koski-vahala@evl.fi

Ks. tarkempi tiedote, joka ilmestyy nettisivujen uutiseksi perjantain 13.3.2020 aikana.

 

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa sielunhoitoa ja muuta asioiden hoitamista varten puhelimitse ja sähköpostilla.
 

 

HAUDANHOITOSOPIMUKSET - uudet ja uusittavat - toimi jo nyt!

Ota yhteyttä virastoon p. 044 7750 600, lumijoen.seurakunta@evl.fi 

 

Rauhanyhdistyksen toiminta Lumijoella on nyt myös peruutettu ja tauolla toistaiseksi.

 

LUE UUTISTIEDOTE!

Infektioiden ehkäisy Lumijoen seurakunnassa                                                   16.3.2020

 

Valtioneuvoston ja piispojen 16.3.2020 antamiin määräyksiin viitaten seuraavat ohjeet tulevat voimaan heti:

 1. Kaikki muut kokoontumiset, paitsi jumalanpalvelukset ja toimitukset ovat edelleen tauolla.
 2. Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina vain toimittajien läsnäollessa. Kirkon kellot soivat jumalanpalveluksen alkamisen ja päättymisen merkiksi, mutta vain toimittajat, enintään 10 henkilöä,  kokoontuvat paikalle. Jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan Facebook-sivulle FB-livestriiminä.
 3. Jokaisen jumalanpalveluksen jälkeen pappi tai muu seurakunnan työntekijä päivystää kirkossa kaksi tuntia sielunhoitoa ja rukousta varten. Kirkossa saa olla korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan paikalla.
 4. Toimituksissa (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen) saa olla korkeintaan 10 henkilöä paikalla.
 5. Henkilökohtaiset keskustelut ja yksityisehtoolliset kirkossa tai kodeissa, puhelin, sähköposti, nettisivut ja some on aktiivisessa käytössä. Pidetään yhteyttä!
   

Ohjeita kastetoimitusta järjestävälle:

 • suunnittele toimitus niin, että paikalla on enintään 10 henkilöä. Heistä yksi on pappi ja yksi kastettava,  vähintään 2 kummia/kasteen todistajaa sekä kastettavan lapsen vanhemmat.
 • toimituksessa ei käytetä kirkon virsikirjoja tai kirkon monisteita, vaan jokaisen omaa virsikirjaa tai nettivirsikirjaa omasta puhelimesta
 • kastejuhla voidaan järjestää seurakuntasalissa, mutta paikalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä. Kastejuhla voidaan järjestää myös myöhempänä ajankohtana isommalla väellä näiden rajoitusten poistuttua.

Ohjeita avioliittoon vihkimistä järjestävälle:

 • suunnittele toimitus niin, että paikalla on enintään 10 henkilöä. Heistä yksi on pappi, kaksi ovat vihittävät, kaksi todistajaa, ja jos toimitus on kirkossa, suntio ja mahdollisesti kanttori
 • toimituksessa ei käytetä kirkon virsikirjaa tai kirkon monisteita, vaan omaa virsikirjaa tai nettivirsikirjaa omasta puhelimesta
 • hääjuhla voidaan järjestää seurakuntasalissa, mutta paikalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä. Hääjuhla voidaan järjestää myös myöhempänä ajankohtana isommalla väellä näiden rajoitusten poistuttua.

Ohjeita hautajaisia järjestävälle:

 • suositellaan haudalla siunaamista. Haudalla saa olla enintään 10 henkilöä, joista yksi on pappi ja yksi suntio. Kantajia tarvitaan 6 henkilöä. Kantajat voivat kantaa arkun ennen saattoväkeä haudalle, ja laskea sen saattoväen poistuttua hautaan, näin saattoväkeä voi olla muutama enemmän paikalla.
 • siunaustoimitus voidaan järjestää tarvittaessa myös kirkossa.  Paikalla saa olla enintään 10 henkilöä. Heistä yksi on pappi, yksi suntio ja yksi mahdollisesti kanttori. Kantajia tarvitaan 6 henkilöä. Silloin kuuden kantajan, papin, kanttorin ja suntion jälkeen voisi vain yksi omainen olla läsnä kirkossa. Tarvittaessa voidaan järjestää niin, että kantajat ja omaiset eivät ole yhtä aikaa kirkon sisällä. Näin lähiomaisia voisi olla kirkossa enemmän läsnä toimituksen aikana. Hautaan laskettaessa voi olla myös enintään 10 henkilöä paikalla.
 • toimituksessa ei käytetä kirkon virsikirjaa tai kirkon monisteita, vaan omaa virsikirjaa tai nettivirsikirjaa omasta puhelimesta
 • muistotilaisuus voidaan järjestää seurakuntasalissa, mutta paikalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä. Muistotilaisuus voidaan järjestää myös myöhempänä ajankohtana isommalla väellä näiden rajoitusten poistuttua.
    
   
  Lumijoella 16.3.2020                             Erja Oikarinen, kirkkoherra

KESÄTÖITÄ NUORILLE - 16V TÄYTTÄNEILLE - erilaisia puutarhatöitä mm. nurmikonleikkuuta ja hoitohautojen hoitamista.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi seurakunnalle maaliskuun loppuun mennessä.

p. 044 7750 600, lumijoen.seurakunta@evl.fi, postitse Ylipääntie 11 91980 Lumijoki

Lumijoen seurakunta hakee 16 vuotta täyttäneitä nuoria kesätöihin. Kesätyö on nurmikonleikkuuta (työntö- ja ajoleikkureilla sekä trimmereillä), hautausmaan ja piha-alueiden hoitoa (kukkien istutusta, kastelua, rikkaruohojen kitkemistä, haravointia, risusavottaa) ja siivoustöitä sisällä ja ulkona.

Työsuhde on määräaikainen ja osa-aikainen.  Kesätyöjakson pituus on 2 viikkoa, ja työaika noin 5 tuntia/päivä. Palkkaus on Kirkon virkaehtosopimuksen mukainen (KirVESTES liite 5), palkkaus alle 18 v 7,14 euro/ h  ja 18v. täyttäneille 7,35 euro/ h.). Kesätyöpaikkoja on haettavana yhteensä 21 kpl.

Hakemukset voi toimittaa Lumijoen kirkkoherranvirastoon, Ylipääntie 11, 91980 Lumijoki tai sähköpostilla lumijoen.seurakunta@evl.fi

Hakuaika päättyy 31.3.2020.

Lisätietoja kesätöistä kirkkoherranvirastosta p. 044 7750 600 tai seurakuntamestari Mirja Ylikuljulta p. 044 775 0604