Kaipaan hiljaisuutta - lempeitä säveliä ja hiljentymistä

su 8.10. klo 18.00 – 19.00
kädet kynttilän ympärillä

Lumijoen kirkko

Valtakunnallisena hiljaisuuden päivän iltana tunnelmallisessa kirkossa soivat rauhalliset sävelet. Piipahda hetkeksi tai tule koko tunniksi hiljentymään.

Kirkon ovet avoimena klo 18-19. Vapaa pääsy.
Musiikista vastaa vs. kanttori Johanna Simonen. 

 

Tietoa hiljaisuuden päivästä:

Valtakunnallista Hiljaisuuden päivää vietetään Hiljan nimipäivänä 8.10.

Hiljaisuuden päivä on ollut Suomen luonnonsuojeluliiton ja Kuuloliiton yhteinen hanke, jossa ovat olleet mukana muun muassa Suomen Latu, Suomen Akustisen ekologian Seura ja Ekopsykologian yhdistys Metsänpeitto. Päivän tavoitteena on tuoda esille hiljaisuuden merkitystä vastapainoksi jatkuvalle melun lisääntymiselle. Päivän tarkoitus on myös kiinnittää huomiota jatkuvaan ääni- ja melusaasteeseen, joka nykyään ympäröi meitä. Päivän teema on ollut hiljaisuus ja sen symboliksi on noussut haavanlehti.

Hiljaisuuden päivä, vaikka se onkin nimetty päivä, ei ole sidottu tähän päivään, vaan hiljaisuutta voi viettää minä päivänä tahansa vuodessa.

Hiljaisuuden päivä on samanlainen päivä kuin luontopäivä, se on joka päivä vuodessa, sitä voi viettää niin usein kuin haluaa ja lähes missä vaan. Sen vaikutus on havaittavissa jo lyhyen hetken aikana, samoin kuin luontopäivänkin. Nämä päivät jopa kulkevat ikään kuin käsi kädessä. Hiljaisuuden päivä on luontopäivä, luontopäivä on hiljaisuuden päivä. Se voi olla jopa vain hetki päivästä.

Hiljaisuus on arvokas asia ihmisille ja se ei ole mikään itsestäänselvyys, että saamme nauttia hiljaisuudesta. Päivää on vietetty vuodesta 2000 lähtien.

 

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä