Hulevesikaivot hautausmaalle ja seurakuntatalolle

15.5.2017 15.45

hautausmaa_S.jpg
Tänä keväänä sulamis- ja sadevedet ovat aiheuttaneet lammikoita hautausmaan uudelle alueelle ja seurakuntatalon pääoven edustalle.  Molemmat ongelmat pyritään ratkaisemaan rakentamalla hulevesi-imeytyskaivot.

Hautausmaalla sulamisvedet aiheuttivat kevättulvia pääportille ja nurmialueelle portista oikealle.  Ongelma päätettiin ratkaista hulevesi-imeytyskaivolla.  Kaivo rakennettiin äitienpäivän aattona.  Betonisia kaivonrenkaita asennettiin alavimmalle paikalle kiviaidan lähettyville.

Seurakuntatalon pääoven edustalle kerääntyy sade- ja sulamisvesiä. Ongelma on ollut olemassa ennenkin mutta se on korostunut asfaltin reunakivien asennuksen jälkeen.  Reunakivi ohjaa sadevettä seurakuntatalon edustalle maantieltä asti.  Ongelma ratkaistaan kesän aikana rakentamalla ongelmakohtaan hulevesitunneli ja imeytyskaivo.