Rippikoulu

Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta.

Rippikouluun ilmoittaudutaan syksyllä.  Rippikoulun aloituksesta tiedotetaan verkkosivulla, Rauhan Tervehdyksessä ja koulun aamunavauksissa.

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Haluaisitko rippikouluun?

Rippikoulu alkaa kaikille yhteisellä tutustumisjaksolla.  Sen jälkeen Lumijoen seurakunnan rippikoulun ja muualla rippikounsa suorittavien tiet eroavat.  Lumijoen oma ryhmä kokoontuu kevätkaudella rippikouluiltoihin noin kerran kuukaudessa.  Leiri on kesäkuun alussa, kesäloman ensimmäisellä viikolla.  Konfirmaatiomessu on sunnuntaina viikko leirin päättymisen jälkeen.

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu loppusyksystä ja tarkemmat ajankohdat kerromme tällä sivustolla ja kirkollisissa ilmoituksissamme.

Rippikoulun voi suorittaa myös yksityisesti.  Näin tekevät yleensä aikuiset, joilla on rippikoulu jäänyt nuoruudessaan suorittamatta. Yksityisrippikouluun pääsee  soittamalla tai sähköpostittamalla kirkkoherra Markku Töllille.

Vuoden 2017 rippikouluun ilmoittautuminen to 28.9. klo 16 srk-talossa